Kinderen verrast met een kleurrijk placemat tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Vrijdag 5 november 2021

Afgelopen week (1-5 november) vond de 19e editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Basisschoolleerlingen in het Heuvelland en Maastricht genoten samen met hun meesters en juffen van een gezond en gezellig ontbijt in de klas. Tijdens deze feestelijke ontbijtweek brachten we het belang van gezond ontbijten onder de aandacht met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Het thema van dit jaar: ‘Altijd een gezond ontbijt’. Onze wethouder Chris Piatek bracht dit jaar een bezoekje aan het schoolontbijt van Basisschool St. Gertrudis in Sint Geertruid.

Kleurrijk ontbijt

Dit jaar een extra feestje op Basisschool St. Gertrudis. De leerlingen van groep 3 kregen namelijk een kleurrijke placemat overhandigd door wethouder Chris Piatek. De placemat is ontwikkeld door JOGG Heuvelland en Maastricht in samenwerking met de Jeugdgezondheidszorg.

Op de placemat staan leuke spelletjes en opdrachtjes die de kinderen en ouder(s) samen kunnen doen en allerlei leuke weetjes over een gezonde leefstijl. Samen met wethouder Chris Piatek hebben de kinderen van groep 3 op Basisschool St. Gertrudis deze alvast mogen uitproberen. Vanaf 2022 ontvangt iedere 5-jarige in de Heuvelland gemeenten en Maastricht tijdens het bezoek aan de Jeugdgezondheidszorg een placemat.

Lekker en gezond

Om naast een gezond ontbijt ook een gezonde lunch te bevorderen heeft JOGG Heuvelland en Maastricht broodtrommelboekjes uitgedeeld aan de basisschoolleerlingen. In dit kleine boekje staan allerlei leuke ideeën en tips over hoe de broodtrommel van het kind lekker en gezond gevuld kan worden. De komende jaren ontvangen alle kleuters dit boekje bij de start van hun schoolcarrière.