Jeffrey Dassen vertelt u meer over Dubbel Duurzaam

Maandag 8 november 2021

Wilt u graag uw woning verduurzamen, maar weet u niet hoe? Voor huiseigenaren is het vaak lastig om in te schatten wat er verduurzaamd kan worden. Een energierapport van Dubbel Duurzaam kan u hierbij helpen. Jeffrey Dassen vertelt u meer over zijn ervaring met de energiescan van Dubbel Duurzaam.

Zijn woning voldeed aan de isolatievoorwaarden door de verbouwing in 2000. Maar onlangs zijn er bij hem thuis zonnepanelen geplaatst en is er een nieuwe cv-ketel aangelegd. De heer Dassen was benieuwd naar verdere mogelijkheden om zijn huis te verduurzamen. Hij vroeg daarom een energiescan aan bij Dubbel Duurzaam.

Van uitgebreide vragenlijst naar concrete tips

“Samen met de energiecoach doorliep ik een uitgebreide vragenlijst, zodat we vrijwel elk aspect van het huis bespraken.” Zoals gebruikelijk ontving hij na afloop van het gesprek een rapport met bevindingen. “Ik ben van plan om uit dat rapport op termijn zaken aan te pakken.” Wat er zoal uit het rapport kwam? “Concrete zaken, zoals het isoleren van mijn glas in lood ramen bij de voordeur. Dat was nog enkel glas, maar ik wist niet dat je die ramen ook kon isoleren. Dat kan blijkbaar met een plastic scherm dat je niet ziet aan de buitenkant.” Dat plastic scherm houdt de kou tegen, dus werkt prima als extra isolatie.

Een andere concrete tip uit het rapport was om de kou uit de kelder te weren. Dit kan door de vloer van de woonkamer meer te isoleren, zodat de kou uit de kelder minder naar boven kan trekken. In diezelfde kelder staat ook nog een oude ijskast. “Een echte energievreter die we op termijn ook kunnen vervangen.”

Doe ook een energiescan

Jeffrey Dassen zou Dubbel Duurzaam aanraden, zeker als je een iets ouder huis hebt. “Je krijgt helder advies, dat ook zonder voorkennis van de materie te begrijpen is.”
Ook een energiescan voor uw huis? Meer informatie vindt u op www.dubbel-duurzaam.nl