Kunst in de brievenbus

Maandag 15 november 2021

Wegens groot succes vindt dit jaar opnieuw de eindejaarsactie van KIEM (Kunst In Eijsden-Margraten) plaats. Drie lokale kunstenaars laten inwoners coronaproof genieten van kunst via brievenbuspost. Zij maken ieder een werk in oplage waardoor er een gevarieerd kunstpakket ontstaat. Er zijn 75 pakketten te koop, met elk drie genummerde en gesigneerde werken. Maureen Bachaus, vanuit de gemeente betrokken bij KIEM vertelt ons meer:


Maureen Bachaus (Fotografie: ALX Marks)

Wat houdt KIEM in?

“KIEM is een groeiend platform voor kunstenaars die verbonden zijn met Eijsden-Margraten. Via projecten zoals het kunstpakket willen wij kunst in onze gemeente stimuleren en breder onder de aandacht brengen. En tegelijkertijd ‘ontkiemt’ de kunst weer nieuwe ideeën bij het publiek.”

Welke kunstenaars doen mee?

“Jeanne Dekkers uit Banholt, Marianne Randolet uit Cadier en Keer en Henk Speth uit Margraten dragen bij aan het kunstpakket. Een uiteenlopend gezelschap qua stijl en aanpak, dat zal zorgen voor een bijzondere kennismaking met lokale kunst.”

Hoe kan ik het kunstpakket bestellen?

“Op de website www.kiempakket.nl kunt u voorbeelden van werken van de kunstenaars bekijken én bestellen. Bestellen kan tot en met 11 december voor een symbolisch bedrag van € 25,-.”

De inhoud van het pakket is een verrassing, daarom hieronder alvast een voorproefje van werken van de kunstenaars.