Inwoner Jeroen Schepers over zijn ervaring met Dubbel Duurzaam

Maandag 29 november 2021

Wilt u graag uw woning verduurzamen, maar weet u niet hoe? Voor huiseigenaren is het vaak lastig om in te schatten wat er verduurzaamd kan worden. Een energierapport van Dubbel Duurzaam kan u hierbij helpen. 

Jeroen Schepers had zich al behoorlijk verdiept in het verduurzamen van zijn huis. “Het is interessante materie, maar ik had me eigenlijk té veel verdiept en vond het moeilijk om tot de juiste conclusies te komen.” Gelukkig hoorde hij over Dubbel Duurzaam en kwam even later een energiecoach op bezoek. “Het was erg fijn om van gedachten te wisselen met de coach.”

Nieuwe verwarmingsketel

Jeroen Schepers had een aantal vragen. Zo was zijn verwarmingsketel aan vervanging toe. Een traditionele verwarmingsketel bleek het aantrekkelijkste voor zijn woonsituatie. “Al was het voor mij wel verrassend dat ik deze nieuwe, zuinige verwarmingsketel waarschijnlijk binnen 3 á 4 jaar heb terugverdiend.” Daarom ging hij na het bezoek van de coach meteen over tot actie en vroeg hij een aantal offertes aan.

Zonnepanelen

Een andere verduurzaming waar de heer Schepers lang over heeft getwijfeld, is de aanleg van zonnepanelen. Dankzij het advies en het rapport van Dubbel Duurzaam durfde hij het toch aan. “Het enige voordeel van het afwachten is dat ik nu zonnepanelen heb die i.p.v. 260 watt nu 360 watt aankunnen.” 

Meer tips

De heer Schepers ontving ook diverse andere isolatietips. “Een van die tips was om gordijnen in de glazen uitbouw te plaatsen. Dat is in de winter meer energiebesparend, maar vergroot daarnaast ook ons wooncomfort.” Het fijne van Dubbel Duurzaam vindt Schepers het onafhankelijke advies en de optie om eens van gedachten te wisselen met een energie-expert. 

Uw eigen energiescan

Ook een energiescan voor uw huis? Meer informatie vindt u op: www.dubbel-duurzaam.nl.