Nieuwe serie BNNVara: Nieuwe Buren

Maandag 13 december 2021

In 'Nieuwe Buren' volgt de camera Roman, Ghermay en Emanuel, zijn vrouw Zohreh en hun zoon Ortin. Zij hebben hun oude leven in een ander land achtergelaten en krijgen in Nederland de kans om een nieuw leven op te bouwen. Het verhaal begint wanneer ze als statushouders verhuizen vanuit het AZC of een tijdelijke woning naar hun definitieve nieuwe plek. Ergens in Nederland worden ze Nieuwe Buren. Het gezin van Emanuel heeft een woning toegewezen gekregen in Eijsden.

Bent u benieuwd hoe het Emanuel, Zohreh en Ortin vergaat? En wilt u een beeld krijgen hoe we statushouders binnen onze gemeente (laten) begeleiden door onder andere Trajekt? Kijk dan via NPO-Plus naar deze 4-delige serie Nieuwe Buren. De eerste 2 afleveringen zijn nu te zien. Aflevering 3 en 4 volgen snel.

Meer informatie over Nieuwe Buren vindt u ook op Instagram en Facebook.