Milena Alcorta uit Eijsden-Margraten vertelt u meer over Dubbel Duurzaam

Maandag 3 januari 2022

Wilt u graag uw woning verduurzamen, maar weet u niet hoe? Voor huiseigenaren is het vaak lastig om in te schatten wat er aan verduurzaming kan en nodig is. Een energierapport van Dubbel Duurzaam kan u hierbij helpen. Milena Alcorta uit Eijsden-Margraten vertelt u meer over haar ervaring met Dubbel Duurzaam.

Milena Alcorta en haar vriend wonen in het huis dat nu nog van haar ouders is. Zij kopen het binnenkort. Daarom leek het hen goed om eens te inventariseren wat er nog allemaal moest gebeuren. Daarvoor schakelde ze Dubbel Duurzaam in.

Advies voor de korte en lange termijn

Samen met de coach van Dubbel Duurzaam liepen ze door het hele huis. “Mijn vriend heeft bouwkunde gestudeerd, dus we hadden voor dit huis al enkele ideeën wat betreft verduurzaming.” Het is toch erg prettig dat zo’n coach daar als expert aanvullend zijn licht over kan laten schijnen. “Hij denkt verder door en vertelt ons welke zaken wel en welke zaken niet werken. Het is handig om dat advies mee te nemen in het overzicht van acties die je nog wil oppakken.”

Niet alle adviezen zijn realistisch op korte termijn, maar wellicht wel voor de toekomst. “Sommige investeringen, zoals een warmtepomp, zijn bij ons nu nog niet van toepassing.  Het zou nu niet rendabel zijn. Maar we hebben nog dertig jaar voordat we van het gas af moeten. Je moet die zaken ook niet overhaasten maar stap voor stap acties ondernemen om te verduurzamen.”
De coach raadde hen wel aan om de ramen te vervangen. “Wij hebben dubbel glas, maar hele oude kozijnen die bijna uit elkaar vallen. En ook de achterzijde van het huis kan wel een verduurzamingsslag gebruiken.”

Kleine tips

Hij gaf ook nog wat kleinere tips. “Zoals hoe we makkelijk de uitbouw beter kunnen isoleren met gipsplaten. Dat is iets wat je misschien ook nog zelf kan doen.”  Al die verduurzamingen gaven een overzicht van zaken die je nog kunt oppakken.  “Het is voor ons nu concreter wat we nog moeten doen.” Het verleent je daarnaast ook inzichten in dingen die je niet weet. Zoals hoeveel je kunt besparen met elektrische apparaten per jaar. “Heel handig voor mensen die echt bewust aan de slag willen gaan met verduurzaming.” 

Uw eigen energiescan

Ook een energiescan voor uw huis? Meer informatie vindt u op: www.dubbel-duurzaam.nl