Boomfeestdag in Cadier en Keer

Maandag 21 maart 2022

Op donderdag 17 maart staken kinderen uit groep 5 en 6 van basisscholen Sint Martinus (Gronsveld) en De Keerkring (Cadier en Keer) de handen uit de mouwen tijdens de Boomfeestdag in Cadier en Keer. Jurgen Mingels van Vereniging tot Natuurbehoud (VTN) Cadier en Keer vertelt u meer:

Waar was de Boomfeestdag?

“Er zijn 1500 kleine bomen en struiken aangeplant langs de bosrand Keerebösj/ Gronsvelderweg. Dit sluit aan op het klimaatbos van VTN. De aanplant van deze bosrand is een compensatie voor het aangelegde fietspad tussen Eijsden en Sint Geertruid.”

Waarom is nieuwe aanplant belangrijk?

“ Zo’n overgangsstrook heeft een positieve invloed op de biodiversiteit. Bomen en struiken geven vogels, insecten en andere dieren beschutting en plek om nestjes te bouwen. Er zijn verschillende soorten bomen en struiken geplant. Zoals de haagbeuk, Rode kornoelje, Hazelaar, Meidoorn, Es, zoete kers, Zomereik, Aalbes, Gewone vlier, Linde en Wilde lijsterbes.”

Wie heeft de Boomfeestdag georganiseerd?

“De Boomfeestdag is een samenwerking tussen de gemeente en verschillende organisaties die zich bezig houden met natuurbehoud. Zoals CNME Maastricht en regio, GF-Groen en VTN Cadier en Keer.”