De kracht van samen

Maandag 28 maart 2022

Afgelopen dinsdag 22 maart jl. maakten we als gemeentelijke organisatie voor het eerst persoonlijk kennis met onze gasten uit Oekraïne. Deze ontmoeting vond plaats in het gezinshuis Yolo aan de Catharinastraat 17 in Oost-Maarland. Burgemeester Sjraar Cox en wethouder Gerry Jacobs waren aanwezig toen de eerste officiële intakegesprekken plaatsvonden en spraken met de aanwezige Oekraïense vluchtelingen en de vrijwilligers van het gezinshuis Yolo. Het was heel fijn om te ervaren dat de Oekraïners zo hartelijk worden ontvangen in onze gemeente, hetgeen ook benadrukt werd door onze burgemeester, die niet met lege handen was gekomen en de mensen persoonlijk welkom heette namens ons allen.

Dringende oproep

Als u momenteel Oekraïense vluchtelingen opvangt verzoeken wij u dringend dit te melden bij ons gemeentelijk steunpunt. Zo krijgen wij meer inzicht in de (hulp)vragen en kunnen wij waar mogelijk ondersteuning bieden. Denk hierbij aan medische zorg, onderwijs, leefgeld, etc.

Bij dit speciale steunpunt kunt u ook acties, ideeën en uw hulpaanbod melden. Zo is er bijvoorbeeld dringend behoefte aan taalmaatjes en tolken. Maar ook zoeken we mensen die af en toe Oekraïners met de auto naar de supermarkt of naar een dokter willen brengen.

Steunpunt Oekraïense vluchtelingen

Dit gemeentelijk steunpunt is telefonisch doordeweeks bereikbaar van 8.30 - 12.00 en van 13.00 - 17.00 uur. Bij ons speciale steunpunt Oekraïense vluchtelingen kunt u niet alleen terecht met vragen maar u kunt zich hier ook melden als vrijwilliger en doorgeven als u woonruimte voor Oekraïense vluchtelingen heeft of een actie op touw wilt zetten. Daarnaast vindt u op onze website een formulier waarop u bovengenoemde zaken ook kwijt kunt. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Contactgegevens Steunpunt Eijsden-Margraten

Telefoonnummer: 043 458 8488
Website: www.eijsden-margraten.nl/oekraine/


Burgemeester Sjraar Cox spreekt met de Oekraïense vluchtelingen in het gezinshuis Yolo.