Buurtgezinnen: opvoeden doen we samen in Eijsden-Margraten

Maandag 25 juli 2022

Buurtgezinnen gaat uit van een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Een gezin dat steun kan gebruiken bij het opvoeden van de kinderen wordt gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. Delina Overdijk, coördinator voor Buurtgezinnen Eijsden-Margraten, vertelt ons meer:

Voor wie is het?

“Voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden. Gezinnen die om wat voor reden dan ook behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Ieder gezin heeft moeilijke periodes en opvoeden kan pittig zijn. Buurtgezinnen vindt het belangrijk dat we elkaar wat meer helpen. Bijvoorbeeld door af en toe oppassen of samen iets leuks doen.”

Wie kan ondersteunen?

“De steun wordt gegeven door een ander gezin uit de buurt. Dit kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook volwassenen met uitwonende kinderen of zonder kinderen zijn welkom. Belangrijk is wel dat steunouders ervaring hebben met kinderen. ”


Aanmelden?

“Kun jij hulp gebruiken? Of wil je steun bieden? Kijk voor meer informatie op www.buurtgezinnen.nl. Bel 06 1859 6848 of mail delina@buurtgezinnen.nl.”