Week van de ontmoeting: 29 september t/m 6 oktober

Donderdag 15 september 2022

Van 29 september tot en met 6 oktober vindt de landelijke week tegen eenzaamheid plaats. Of zoals we in Eijsden-Margraten zeggen: de week van de ontmoeting! Tijdens deze week staan verbinding en ontmoeting centraal. Rond het thema ‘Kom erbij’ organiseren we een  divers aanbod van activiteiten. Als Cittaslow gemeente doen we dit samen met lokale partners. We vinden het belangrijk om inwoners,
verenigingen en organisaties met elkaar te verbinden. Om zo onze kwaliteit van leven te versterken.

Wethouder Chris Piatek: “Eenzaamheid komt veel voor en voelt voor iedereen anders. Sociale contacten dragen bij aan een positieve gezondheidsbeleving en zijn daarom belangrijk. Als we met elkaar meer aandacht hebben voor eenzaamheid gaan we het sneller (h)erkennen. En kunnen we meer doen voor iemand die eenzaam is.”

Bekijk hier het complete programma (PDF, 4.7 MB)