Berichten over uw buurt en de gratis e-mailservice

Maandag 17 oktober 2022

Steeds meer maken we gebruik van het internet. Ook de gemeente Eijsden-Margraten communiceert via de digitale snelweg. Sinds juli 2015 publiceren we alle officiële bekendmakingen via www.overheid.nl. Joyce Reijnders, jurist en aanspreekpunt vergunningen vertelt u meer.

Wat zijn officiële bekendmakingen?

“Dit zijn publicaties van o.a. lokale regelgeving, aanvragen en verleende omgevingsvergunningen, die direct invloed op uw buurt kunnen hebben”.

Waar vind ik deze bekendmakingen?

“Op www.overheid.nl publiceren wij onze bekendmakingen. U denkt er misschien niet elke dag aan om op deze website te kijken. U kunt de bekendmakingen daarom ook gemakkelijk ontvangen via de gratis e-mailservice. U kunt zelf aangeven binnen een specifieke straal rondom uw woning, welke bekendmakingen u wilt ontvangen. Zo kunt u lezen welke besluiten betrekking hebben op uw woon- en leefomgeving. Meld u vandaag nog aan via www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt.”

Waarvoor is de gratis e-mailservice?

“In de berichten die u via de e-mailservice ontvangt, staat bijvoorbeeld genoemd op welke dag een omgevingsvergunning is verleend (verzenddatum besluit). Die datum is belangrijk voor het bepalen van de termijn waarbinnen u bezwaar moet maken. Verder krijgt u meer zicht op wat zich allemaal in uw omgeving afspeelt.”

Meld u vandaag nog aan voor deze gratis service van de overheid.