Inspiratieavond Week van de Pleegzorg

Maandag 7 november 2022

Op 2 november vond de aftrap van de Week van de Pleegzorg plaats. Tijdens een inspirerende avond in het gemeentehuis van Eijsden-Margraten deelden pleegouders, pleegzorgorganisaties Scoor Jeugdhulp, William Schrikker, Xonar en gemeenten uit Zuid-Limburg ervaringen en ideeën met elkaar. Want pleegzorg is belangrijk om elk kind een liefdevolle start te geven. 

Aandacht voor pleegzorg is cruciaal

Soms zijn er omstandigheden waardoor een kind (tijdelijk) niet kan terugvallen op de eigen liefdevolle en veilige thuisomgeving. Gelukkig zijn er in Nederland veel mensen die iets voor een ander willen betekenen. Zoals pleegouders die tijdelijk of langer een kind van een ander in hun huis en hart opnemen. En dat is hard nodig! Landelijk wachten meer dan 900 kinderen op een passende plek in een pleeggezin.

Wat kunt u doen?

Wilt u helpen om een kind zo thuis mogelijk op te laten groeien? Ontdek wat u kunt betekenen op een informatiebijeenkomst, online of op een locatie bij u in de buurt. Neem een kijkje op www.openjewereld.nu.