Eindejaarsactie: Kunst In Eijsden-Margraten

Maandag 14 november 2022

Wegens groot succes vindt dit jaar opnieuw de eindejaarsactie KIEM (Kunst In Eijsden-Margraten) plaats. Drie lokale kunstenaars laten inwoners genieten van kunst via brievenbuspost. Zij maken ieder een werk in oplage waardoor er een gevarieerd kunstpakket ontstaat. Er zijn 75 pakketten te koop, met elk drie genummerde en gesigneerde werken. Maureen Bachaus, beleidsmedewerker Kunst & Cultuur vertelt ons meer:

Wat houdt KIEM in?

“KIEM is een groeiend platform voor kunstenaars die wonen en/of werken in Eijsden-Margraten. Via projecten zoals het kunstpakket willen wij kunst in onze gemeente stimuleren en breder onder de aandacht brengen. En tegelijkertijd ‘ontkiemt’ de kunst weer nieuwe ideeën bij het publiek.”

Welke kunstenaars doen mee?

“Heidi Stegehuis-Ihle uit Cadier en Keer, Nadine de Burlett uit Noorbeek en Nathalie Brans uit Maastricht dragen bij aan het kunstpakket. Een uiteenlopend gezelschap qua stijl en aanpak, voor een bijzondere kennismaking met lokale kunst.”

Hoe bestel ik het kunstpakket?

“Op www.kiempakket.nl bekijkt u voorbeelden van werken én kunt u het pakket bestellen. Dit kan tot en met 11 december voor een symbolisch bedrag van € 25,-. Daarbij hanteren we de ‘fair practice code’; de kunstenaars ontvangen vanuit de gemeente een eerlijke vergoeding.”