Dit is SEM: het team Sociale zaken Eijsden-Margraten

Donderdag 6 april 2023

In financieel zware tijden vangt SEM je op.

Tot een jaar of twee geleden moest je voor een bijstandsuitkering nog naar een centraal loket in Maastricht, maar tegenwoordig biedt gemeente Eijsden-Margraten alle diensten rond de Participatiewet in eigen huis aan. Naast de bijstandsuitkering regelt het team Sociale zaken Eijsden-Margraten (SEM) nog veel meer: denk aan hulp bij het vinden van een baan, bijzondere bijstand aan zelfstandigen die het zwaar hebben, schuldhulpverlening en het uitkeren van de energietoeslag. Een hele kluif, zeker in tijden dat steeds meer mensen het financieel moeilijk hebben. We spraken met teamcoördinator Jorn Lemmerlijn en klantmanagers Marjolein Kruithof en Maurice Lamers.

Lees het volledige interview op pagina 10 van de lente-editie Van Harte Eijsden-Margraten. ​
Of klik hier (PDF, 233.5 kB) voor de PDF-versie van het artikel.