Eijsden-Margraten pakt overlast eikenprocessierups aan

Donderdag 13 april 2023

De eikenprocessierups is opnieuw in eikenbomen te vinden. De brandharen van de rups zorgen voor irritatie aan huid, ogen en luchtwegen.

Preventieve aanpak

De preventieve aanpak van de eikenprocessierups richt zich op de gebieden waar inwoners de grootste risico’s lopen. Dit zijn drukke fiets- en voetpaden, rondom scholen, kinderdagverblijven, verzorgingshuizen en openbare gebouwen.
De eikenprocessierups wordt bestreden met een biologisch middel dat niet schadelijk is voor mens en dier. De bestrijding vindt plaats voordat de rupsen brandharen krijgen.

Toch overlast? Meld het!

In april en mei worden de eikenbomen bespoten langs fiets- en voetpaden, bij parkeerplaatsen of schoolpleinen. Inwoners die toch overlast hebben van de eikenprocessierups kunnen dit melden via de Fixi-app of www.eijsden-margraten.nl/fixi. In juni en juli worden de nesten weggezogen op plekken waar meldingen zijn gedaan.