Kom en beleef de Dag van de Cramignon!

Vrijdag 28 april 2023

Op zaterdag 20 mei 2023 organiseert gemeente Eijsden-Margraten samen met Schutterij St. Sebastianus in Mheer de ‘Dag van de Cramignon 2023’. Inwoners van dorpen uit Limburg en Wallonië reiken elkaar dan de hand. Om samen Waalse en Limburgse Cramignons te dansen en zingen.

De Cramignon is een traditionele dans die is voorgedragen als immaterieel cultureel erfgoed. Op 20 mei vindt de officiële ondertekening van de bijschrijving in de Inventaris Immaterieel Erfgoed plaats, in het bijzijn van de directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.

Het programma op 20 mei start om 14.00 uur bij het Monument voor de Cramignon in Mheer (nabij Dorpsstraat 27). In Cramignon dansen we naar de binnenplaats van het kasteel. U geniet er van muziek, een versnapering en het dansen van de Cramignon. Het evenement is tweetalig, in Frans en Nederlands. De toegang is gratis.

Voel u vrij om deze dag mee te beleven. U bent van harte welkom!

Parkeertip: parkeerterrein tegenover het dorpsplein.