Herinneren, bezinnen en herdenken

Maandag 15 mei 2023

De Corona Stilteplek aan de Vieversgrubweg in Bemelen is een plek ter herinnering aan de coronapandemie. Het is een plek om te herinneren, bezinnen en herdenken. Op 12 mei, de Dag van de Zorg, werd de stilteplek geopend. Het was een bijzondere ceremonie met persoonlijke verhalen, een mooie muzikale omlijsting en zegening van de coronabank.

Wandel langs de Corona Stilteplek

De wandelroute Rondje Bemelen (ca. 9,5 kilometer) neemt je mee op een korte pelgrimservaring: de camini. Ofwel een mini-camino. Unieke plekjes als de Mariagrot, de Lourdesgrot, de Kruiswegstaties, de beeldentuin op de Heerdeberg en de Corona Stilteplek onderaan de Bemelerberg nodigen uit om even stil te staan, te mijmeren en tot rust te komen. De wandelroute is gratis te verkrijgen bij diverse toeristische ondernemers in de gemeente Eijsden-Margraten, Visit Zuid-Limburg Shop, Servicepunten en via www.ontdekeijsdenmargraten.nl

Foto's : George Deswijzen