Vernieuwde Heuvelland-Fietsroute klaar

Donderdag 15 juni 2023

De gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Maastricht presenteren vol trots de vernieuwde Heuvelland-Fietsroute. Deze route neemt u mee naar weerszijden van het Heuvelland: van de Vaalserberg naar de Sint-Pietersberg of andersom. Door Nederland, België én Duitsland.

De route is een doorfietsroute tussen de Maasroute, Vennbahn en de Ravel 38/39 en is met name geschikt voor de recreatieve fietser. Na de beslissing van het nationale Fietsplatform om de LF6 definitief te saneren, is er hard gewerkt aan een vervangende thema-fietsroute tussen Maastricht en Vaals.

De fietsverbindingen tussen Nederland, België en Duitsland zijn met behulp van het project Cycling Connects verbeterd. Cycling Connects wordt medegefinancierd vanuit de Europese Unie via het Interreg VA-programma Euregio Maas-Rijn. Kijk voor meer informatie over de route op www.heuvelland-fietsroute.nl.


De Heuvelland-Fietsroute werd op 14 juni geopend door v.l.n.r. Herman Wehkamp (coördinator Routepunt Zuid-Limburg), Leontien Mees (directeur Maastricht Marketing), wethouder Gerry Jacobs (gemeente Eijsden-Margraten), wethouder John Aarts (gemeente Maastricht), Anya Niewierra (directeur Visit Zuid-Limburg).