Noodweer donderdag 22 juni

Vrijdag 23 juni 2023

Op donderdag 22 juni 2023 rond 17.00 uur trok een noodweer over Zuid- Limburg. Zo ook over Eijsden-Margraten. Op sommige plaatsen viel in een uur tussen de 60-70 mm regen. Een bui die voor ons als gemeente overmacht is geweest. De watersystemen in Nederland zijn hier niet op berekend. We hebben afgelopen dagen ons systeem extra gecontroleerd en op cruciale punten de inlaten van het systeem gereinigd, zodat het systeem “klaar” is voor een onweersbui. Desondanks hebben we meldingen van wateroverlast, water op straat en volgelopen kelders ontvangen. Onze buitendienst en brandweer hebben donderdagavond 22 juni ervoor gezorgd dat het systeem weer functioneert en de straten weer begaanbaar zijn.

Meldingen

Water op straat accepteren we, want dit maakt onderdeel uit van het systeem. Heeft u last van water in kelder of woning? Wij adviseren u contact op te nemen met uw verzekering. Indien u toch vragen heeft, kunt u deze melden via Fixi. Met Fixi kunt u online een melding doen. Alle meldingen komen centraal bij de afdeling Openbare Ruimte binnen en worden vanuit daar verder opgepakt. Wij verzamelen alle meldingen, groeperen en beoordelen en bezien of we op cruciale punten het systeem kunnen en moeten verbeteren.