Alle informatie over wateroverlast bij elkaar

Woensdag 19 juli 2023

Ons klimaat verandert. Hevige regenbuien komen steeds vaker voor. Weet u of uw woning getroffen kan worden door wateroverlast? En wat u kunt doen om u voor te bereiden? Op de vernieuwde website wachtnietopwater.nl vindt u veel praktische tips en informatie.

Samen werken aan een waterveiliger Limburg

De Limburgse gemeenten, Waterschap Limburg, Provincie Limburg en het Rijk werken samen om Limburg beter te beschermen tegen wateroverlast. Hiervoor is het programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL) gestart. WRL werkt aan maatregelen om grote hoeveelheden water in de beken en zijrivieren van de Maas beter te laten wegstromen of op te vangen. Ondanks deze maatregelen, is het niet zeker dat wateroverlast niet meer voorkomt. Het is daarom belangrijk dat u weet wat u zelf kunt doen om schade door wateroverlast te verminderen.

Samen werken we aan een waterveiliger Limburg.