Maureen Bachaus vertelt over de eindejaarsactie kunstpakket KIEM

Maandag 13 november 2023

Wegens groot succes vindt dit jaar opnieuw de eindejaarsactie KIEM (Kunst In Eijsden-Margraten) plaats. Drie lokale kunstenaars laten inwoners genieten van kunst via brievenbuspost. Zij maken ieder een werk in oplage waardoor er een gevarieerd kunstpakket ontstaat. Er zijn 75 pakketten te koop, met elk drie genummerde en gesigneerde werken. Maureen Bachaus, beleidsmedewerker Kunst & Cultuur vertelt ons meer:

Wat houdt KIEM in?

“KIEM is een groeiend platform voor kunstenaars die wonen en/of werken in Eijsden-Margraten. Via projecten zoals het kunstpakket willen wij kunst in onze gemeente stimuleren en breder onder de aandacht brengen. Tegelijkertijd ‘ontkiemen’ nieuwe ideeën bij het publiek dankzij de kunst!”

Welke kunstenaars doen mee?

“Menno Balm uit Mheer, Kai Kuper uit Eijsden en Pleun Moons uit Sibbe dragen bij aan het kunstpakket. Een uiteenlopend gezelschap qua stijl en aanpak, voor een bijzondere kennismaking met lokale kunst.”

Hoe bestel ik het kunstpakket?

“Op www.kiempakket.nl kunt u voorbeelden van werken van de kunstenaars bekijken én het pakket bestellen. Bestellen kan tot en met 10 december 2023 voor een symbolisch bedrag van € 25,-. Daarbij hanteren we de ‘fair practice code’; de kunstenaars ontvangen vanuit de gemeente een passende vergoeding.”