Eenmalige energietoeslag 2023

Dinsdag 21 november 2023

In 2023 krijgen huishoudens met een laag inkomen ook weer energietoeslag.

Wie krijgt de energietoeslag automatisch?

Huishoudens van wie we weten dat zij aan de voorwaarden voldoen, krijgen de energietoeslag automatisch in één keer uitbetaald op 30 november 2023. Deze huishoudens hebben van ons een brief ontvangen. Dit zijn onder andere inwoners met een bijstandsuitkering. Het zijn inwoners die de energietoeslag 2022 ook hebben gekregen en die ook dit jaar voldoen aan de voorwaarden.

Zelf aanvragen

Huishoudens die de energietoeslag niet automatisch krijgen, kunnen zelf een aanvraag doen vanaf 1 januari 2024 tot 1 juli 2024. Het aanvraagformulier zal vanaf 1 januari 2024 beschikbaar komen op onze website.

Voorwaarden

De voorwaarden voor energietoeslag 2023 zijn:

  • U bent 21 jaar of ouder en woont zelfstandig.
  • U betaalt de eigen energiekosten.
  • Uw inkomen is niet hoger dan 120 procent van het sociaal minimum.
  • U of iemand in uw huishouden heeft niet eerder energietoeslag 2023 gehad.

Twijfelt u? Doe dan een aanvraag. Wij bekijken of u recht heeft op energietoeslag 2023.