Evenementenkalender

GeuldalWandelMarathon

Zaterdag 6 oktober 2018, Hauset (B)/Houthem St. gerlach

07:00 - 17:00

Website: www.wandelverenigingvilt.nl
Facebook: wandelvereniging vilt

Op zaterdag 6 oktober 2018 organiseert Wandelvereniging Vilt alweer voor de 37e keer de traditionele hele, halve of kwart Geuldalwandelmarathon. Deze bijzondere wandeltocht in lijn leidt de wandelaars langs de oevers en route van vlakbij de bron tot bijna aan de monding van de meanderende Geul.
De hele marathon (42 km) start zoals gewoonlijk in Hauset (België). Vanuit Hauset of vanuit Epen kan men ook de halve afstand van 21 km lopen. De jeugd van 6-14 jaar start voor de kwart marathon weer vanuit Stokhem. Het vertrek van de bussen vindt dit jaar plaats vanaf de Aula van het Adelante college in Houthem-Valkenburg, Onderstestraat 29. Daar is genoeg gratis parkeergelegenheid bij de startplaats.
Het inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt bij voorinschrijving met busreis € 12,50 incl sticker. Voorinschrijving en betaling kan tot en met 1 oktober via de link op onze website. Na deze datum kan inschrijving bij de start en kost dan € 14,50. Busreis is dan alleen mogelijk als er nog plaatsen over zijn in de bussen. Zonder busreis zijn de kosten € 4,50. Zonder voorinschrijving en vooruitbetaling kan geen reservering plaatsvinden. Restitutie is niet mogelijk. Na vooruitbetaling ontvangt u een E-ticket dat u op 6 oktober mee dient te nemen naar de startlocatie. Leden van erkende wandelverenigingen ontvangen zoals gebruikelijk een korting van € 1,00. Het IVV-stempel is aanwezig.

De meanderende Geul door het fraaie Geuldal geeft de wandelaars veel afwisseling en het is een genot om hier doorheen te wandelen. Men passeert in de Ostkantons van België o.a. de Hammerbrücke, een spoorwegbrug over het dal van de Geul. Langs La Calamine en door het bos bereikt men Moresnet en via weilanden en bospaden Plombières als rustplaats. Na de rust loopt men via Sippenaken en camping du Vieux Moulin de grens over, waar - na Heijmans groeve en Volmolen - de rustplaats (of finish voor de halve afstand) in Epen bereikt wordt. Van hieruit gaat de hele marathon of de start van de andere halve tocht verder langs de Geul via Mechelen, Partij en Gulpen, de voorlaatste rustplaats. Men passeert daarbij vele typische Limburgse vakwerkhuizen. Vanuit Gulpen gaat het dan via Beertsenhoven en Stokhem naar Schin op Geul en langs de kastelen Gen Hoes, Schaloen en Oost komt men in Valkenburg om tenslotte door het Geuldal de finish (zonder laatste klim) in Houthem te bereiken.
De Geuldalwandelmarathon vindt plaats onder auspiciën van de FLOW en kWbn en gaat onder alle weersomstandigheden door.
Onderweg kunnen de wandelaars weer gebruik maken van onze ondersteunende faciliteiten zoals EHBO-verzorging, koude en warme dranken, soep, belegde broodjes en Limburgse vlaai; alles tegen redelijke prijzen.