Evenementenkalender

Maand van de Romantiek: concert Ellen Heslenfeld en Severine Joordens

Zondag 22 september 2019, Eijsden, Museum Het Ursulinenconvent

15:00 - 16:00

Website: www.ursulinenconvent.com
Facebook: Het Ursulinenconvent / The Ursuline Convent

Severine Joordens (sopraan) en Ellen Heslenfeld-Kruissink (piano):
LIEBESFREUD UND LIEBESLEID.
Het thema van de maand van de Romantiek is Oorlog en Vrede, Bezetting en Vrijheid. In hun recital besteden Severine en Ellen speciale aandacht aan de eeuwige strijd tussen Man en Vrouw waarbij Liefde en Haat als de uiterste polen gelden.
Ook de grenzen van wat wij de Romantiek noemen zullen worden afgetast. Romantische en passionele gevoelens blijven niet beperkt tot de periode die wij Romantiek noemen. Dat blijkt ook wel uit de titel van een gedicht van Gabriele von Baumberg (1768 – 1839): “Als Louise die Briefe ihres ungetreuen Liebhabers verbrannte”. Dit gedicht werd door W.A. Mozart op muziek gezet.
De kern van het recital zal bestaan uit liederen van Clara Schumann-Wieck (1819 – 1896) uit haar Opus 12 en Opus 13. Daaraan voorafgaand horen wij liederen klinken van W.A. Mozart, Franz Schubert en Robert Schumann, de echtgenoot van Clara. Haar liederen zullen worden gevolgd door werken van Gustave Mahler en Maurice Ravel.