Evenementenkalender

Foto-expositie 'De schijn van onschuld', unieke foto's uit de Tweede Wereldoorlog

Zaterdag 26 oktober 2019 - Dinsdag 31 december 2019, Eijsden, Museum Het Ursulinenconvent

16:00 - 17:00

Website: www.ursulinenconvent.com
Facebook: Het Ursulinenconvent / The Ursuline Convent

Fototentoonstelling ‘De Schijn van Onschuld’,
Unieke foto’s uit de Tweede Wereldoorlog*


Hoe ontspanden Duitse soldaten zich tijdens de Tweede Wereldoorlog? Waarvan maakten zij foto’s? En kloppen de gemaakte beelden wel met de werkelijkheid?

Op zaterdag 26 oktober om 16.00 uur opent in de kapel van Museum Het Ursulinenconvent in Eijsden de fototentoonstelling ‘De Schijn van Onschuld’, waarin nog nooit eerder vertoonde foto’s uit privécollecties van Duitse soldaten belicht worden.
Dr Paul Bronzwaer, Stadshistoricus van Maastricht, opent de tentoonstelling met een minilezing. Hierop volgt een tweede korte lezing over fotografie in het Duitsland van de jaren ’30 en ’40 door de curator van de tentoonstelling, Shayan Barjesteh van Waalwijk van Doorn (BA, Courtauld Institute of Art). Entree tot de fototentoonstelling is die middag vrij.

In de tentoonstelling wordt gekeken naar hoe Duitse militairen kozen hun levens vast te leggen. De geëxposeerde foto’s zullen regelmatig verwisseld worden met andere exemplaren uit de grote collectie digitaal gerestaureerde fotonegatieven.

T/m 31 december is de tentoonstelling dagelijks te bezichtigen bij een museumbezoek.