Evenementenkalender

Toneelvoorstelling Margratens Toneelgezelschap "En dan... biste papa"

Vrijdag 1 november 2019 - Zondag 3 november 2019, Margraten, Gemeenschapshuis Oos Heim

20:00 - 22:30

Website: www.MTGtoneel.nl
Facebook: www.facebook.com/MargratensToneelGezelschap

MTG speelt: “En dan…biste papa”

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november speelt MTG de klucht
“En dan… biste papa”, aanvang 20.00 uur. Op zondag 3 november start de middagvoorstelling om 14:30 uur. De voorstellingen vinden plaats in het gemeenschapshuis Oos Heim te Margraten. Het originele toneelstuk is een Engelse komedie met als titel “It runs in the family”. De Engelse klucht in 2 bedrijven is geschreven door Ray Cooney en vertaald door John Customs.

Ook dit jaar is de regie weer in handen van regisseur Thijs Frissen. Hij heeft de Engelse Komedie bewerkt voor het Margratens Toneel Gezelschap.
Het verhaal speelt zich af in een ziekenhuis. Het is zomer en dokter Dick Deckers staat op het punt om een toespraak te houden op de conferentie voor neurologen.
Terwijl hij bezig is met het slot van zijn speech arriveert Jeanine, een ex-verpleegster. Na 18 jaar vertelt zij Dick nieuws waarop hij echt niet zit te wachten. Hij verzint de ene smoes na de andere waardoor hij steeds meer in de penarie komt. Daarom schakelt hij de hulp in van zijn collega, dokter Huub Boonte. Dit leidt tot wanhoop, onrust en catastrofale situaties voor Dick en zijn vrouw Roosmarij, zijn collega dr. Huub en alle aanwezige familie en personeel in het ziekenhuis.