Evenementenkalender

Kransen bij graven

Zondag 1 december 2019 - Dinsdag 3 december 2019, Margraten, Amerikaanse begraafplaats

00:00 - 00:00

Website: https://www.abmc.gov/cemeteries-memorials/europe/netherlands-american-cemetery

Elk jaar worden er in de maand december in Amerika kransen gelegd op alle graven van veteranen. Dit jaar zijn er voor het eerst kransen gelegd bij de veteranen die in Margraten zijn begraven. De organisatie "Wreaths across America" dat kransen door heel Amerika legt, heeft als doelstelling om alle veteranen te herdenken, te eren en om jongere generaties bewust te maken van het offer dat deze gesneuvelde veteranen hebben gebracht. De kransen worden ook gelegd uit respect voor alle militairen die hun tijd en veiligheid op dit moment in dienst stellen van onze vrijheid.

Van 1 tot en met 3 december liggen de kransen bij alle graven in Margraten. Een indrukwekkend gezicht en de moeite waard om een kijkje te komen nemen.