Evenementenkalender

De Gezichten van Margraten

Zaterdag 2 mei 2020 - Woensdag 6 mei 2020, Margraten, Amerikaanse Begraafplaats

00:00 - 00:00

Website: https://www.degezichtenvanmargraten.nl/index.php/nl-NL/

De Gezichten van Margraten

Amerikaanse Begraafplaats|Margraten| 

Rij na rij, kruis na kruis. Op al deze 8.291 kruizen en davidssterren op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten staan namen. Bezoekers lezen deze en vragen zich af: wie waren deze soldaten? Met De Gezichten van Margraten krijgen zij eindelijk een gezicht. Tijdens dit eerbetoon op de begraafplaats zijn dan namelijk van duizenden soldaten de persoonlijke foto’s te zien bij hun graven en op de muren der vermisten. Bezoekers kijken de bevrijders diep in de ogen en staren naar jonge, onbezorgde gezichten.

Maar het eerbetoon doet meer dan dat. Het is ook een boodschap voor de toekomst. Als de foto’s één ding duidelijk maken, dan is het wel dat de soldaten die begraven zijn en herdacht worden in Margraten personen waren zoals eenieder ander. De Gezichten van Margraten is daardoor een krachtige ontmoeting met het verleden, maar ook een duidelijk signaal voor de toekomst. Een moment van herdenken, maar ook van reflectie.