Evenementenkalender

Museumnacht Ursulinenconvent 2022

Zaterdag 6 augustus 2022, Eijsden

18:45 - 23:59

Website: www.ursulinenconvent.com
Facebook: Het Ursulinenconvent / The Ursuline Convent

Op 6 augustus 2022 kunnen wij weer onze deuren openzetten voor onze vijfde Museumnacht!
Na twee jaar kan het weer! Wij bieden bezoekers deze keer een heel speciaal kijkje in ons museum.
Door MODE als centraal thema te nemen kunnen wij u weer hele bijzondere kanten van onze collectie laten zien.
Mode is een steeds weerkerend iets bij ons, mensen. Hoe gingen mensen om met mode tijdens hun bestaan, nu, in de vorige eeuwen, maar ook de oermens? Hoe gebruikte mensen materialen om zich te kleden, zich te omringen met spullen? Welke beroepsgroepen kunnen duidelijk laten zien hoe hun kledij de mode volgt? Zij proberen u, soms met een knipoog, soms heel serieus, een antwoord te geven op dergelijke vragen. En dit alles gegroepeerd rondom zaken die in het museum terug te vinden zijn. Nieuwsgierig geworden? Meld u aan voor de Museumnacht en laat u verrassen!

Aanmelden
Aanmelden kan via deze link https://www.ursulinenconvent.com/index.php/museumnacht . U kunt ook langskomen aan de balie van het museum, alle dagen van 11.00 - 17.00 uur. Daar liggen aanmeldformulieren klaar. En u kunt bellen met de balie, tel. 043 7370202, dan vullen wij voor u het formulier in. Kosten zijn €10 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen € 7.50. Als de betaling binnen is, is uw deelname gegarandeerd. U kunt het bedrag contant betalen aan de balie, of u kunt het overmaken op het rekeningnummer zoals aangegeven in bovenstaande link. 

Een week voor de Museumnacht ontvangt u van ons bericht over uw deelname. U krijgt van ons dan te horen hoe laat wij u verwachten en hoe laat uw toer door het museum gaat beginnen.
Het lijkt nog ver weg, maar het is sneller 3 augustus dan u denkt! Meld u aan! Want vol =vol!