Duurzaamheidslening

U kunt op verschillende manieren uw woning of bedrijfspand verduurzamen. Misschien heeft u al eens nagedacht over het isoleren van uw eigendom, wilt u zonnepanelen installeren of besparen op gaskosten met een warmtepomp, een nieuwe cv-ketel of een zonneboiler. Gemeente Eijsden-Margraten helpt u bij het verduurzamen van uw eigendom. Wij bieden u de mogelijkheid om tegen een rente van slechts 1% bij de gemeente een duurzaamheidslening af te sluiten.

Gemeentelijke Duurzaamheidslening aanvragen

Een duurzaamheidslening kunt u eenvoudig aanvragen via dit digitaal formulier. Ook vragen over de duurzaamheidslening kunt u stellen via dit formulier. Vervolgens wordt hierover met u contact opgenomen.

Voorwaarden

Deze geldlening is alleen van toepassing op duurzaamheidsmaatregelen die worden gerealiseerd in de gemeente Eijsden-Margraten. Ook moeten de maatregelen voldoen aan de volgende definitie: (raad d.d. 19-10-2021) maatregelen ten behoeve van het verbeteren van het milieu of de gezondheid van bewoners of gebruikers of maatregelen ter besparing van grondstoffen of energieverbruik.

Leningen worden verstrekt tot en met 1 november 2029 of eerder als het beschikbare budget van € 18.000.000 is bereikt. Aanvragen ingediend na overschrijden van het budget worden niet in behandeling genomen. Het college van B&W handelt aanvragen in volgorde van binnenkomst af en stelt zekerheden om geen financieel risico te lopen. Het rentetarief staat vast op 1%.

Alle voorwaarden leest u in de Verordening Duurzaamheidslening.  (PDF, 277.5 kB)

Andere voordelige duurzaamheidsprojecten 

Zorgeloos Zonnepanelen

Heeft u interesse in zonnepalen voor op uw woning of bedrijfspand? Gemeente Eijsden-Margraten biedt u de mogelijkheid om een duurzaamheidslening* af te sluiten voor zonnepanelen. Volta Limburg regelt vervolgens de rest, voor alle kleinverbruikers. Zij onderzoeken wat er mogelijk is op uw dak, plaatsen de panelen en dragen 15 jaar lang zorg voor het onderhoud. Bekijk de mogelijkheden hier. 

Wilt u als grootverbruiker een duurzaamheidslening aanvragen? Dat kan via het webformulier. 

* Als kleinverbruiker kunt u alleen gebruik maken van de duurzaamheidslening van de gemeente als de Zonnepanelen door Volta Limburg uitgevoerd worden.

PlusJeHuis

Wilt u weten welke energiebesparende maatregelen voor u het meest interessant zijn? Vraag dan een op maat gemaakt energieadvies aan via PlusJeHuis. Met PlusJeHuis kunt u de financiering* én uitvoer van het verduurzamen van uw woning regelen. Bekijk de mogelijkheden hier. 

* Als particulier woningeigenaar of Vereniging van Eigenaren (VvE) kunt alleen gebruik maken van de duurzaamheidslening van de gemeente als de verduurzamingsmaatregelen door Volta Limburg uitgevoerd worden.