Nieuw woonzorgcentrum in Gronsveld

Aan de Keerderweg in Gronsveld start binnenkort de bouw van een kleinschalig woonzorgcentrum. Hier creëert Envida een nieuw thuis voor 36 bewoners die om gezondheidsredenen niet meer zelfstandig kunnen wonen. Ook worden er 20 zorgwoningen gebouwd.

Bijzondere samenwerking

Het woonzorgcentrum wordt gebouwd op een nu nog braakliggend terrein. Tussen sporthal ’t Vroendel, het gebouw van Talent en het Streekmuseum en de tuinen van heemkundevereniging Grueles. Hierdoor ontstaat aan de rand van Gronsveld een omgeving waar het goed wonen, werken, leren en recreëren is. De nieuwbouw vormt het startsein voor een bijzondere samenwerking tussen Grueles, Talent, de sporthal, Fysiotherapie Gronsveld en zorgorganisatie Envida.

Gemeente Eijsden-Margraten is zeer verheugd over de plannen en de bijzondere samenwerking. De ontwikkelingen aan de Keerderweg zorgen voor een positieve verandering van het gebied waar eerder scholen gevestigd waren. De gemeente draagt haar steentje bij in de openbare ruimte. Deze wordt grondig aangepakt en aangepast aan de ontwikkelingen.

Kleinschalig (t)huis

De 36 bewoners van het woonzorgcentrum wonen straks in drie kleinschalige groepswoningen. Gelegen in een mooie groene omgeving, tussen het Savelsbos en de dorpskern. Bij de opzet en de inrichting van de drie groepswoningen vormt huiselijkheid een belangrijk uitgangspunt. Het motto is: ‘net zoals thuis, maar dan in een ander huis’. De bewoners delen een gezamenlijke huiskamer op de begane grond. Daarnaast hebben zij een eigen studio met slaapkamer en badkamer op de eerste of tweede verdieping.

Stelt u zich het volgende eens voor: bewoners van Envida steken hun handen uit de mouwen in de moes- en kruidentuin van Grueles of helpen bij de verzorging van de schapen. Jongeren van Talent serveren hapjes in het woonzorgcentrum. Zij helpen bij het restaureren van oude werktuigen in het Streekmuseum. Mensen van alle leeftijden zijn volop in beweging in sporthal ’t Vroendel. Wie daar baat bij heeft, ondergaat therapie bij Fysiotherapie Gronsveld.

9 april: Infomarkt en opening streekmuseum Grueles

Wilt u meer weten over deze bijzondere samenwerking? Op 9 april, van 15.00 – 17.00 uur, is er een infomarkt aan de Keerderweg in Gronsveld. Alle partijen die straks deel uitmaken van het woonzorgcentrum zijn hier aanwezig en vertellen u graag meer over de plannen. Ook maakt Grueles officieel bekend wat de openingstijden van het Streekmuseum zijn. U bent van harte welkom!