Met fruit erop uit

Eijsden-Margraten kent een lange fruittraditie. Hoogstambomen zoals kersen, pruimen, appels en peren domineren als sinds jaar en dag het landschap. In vroegere jaren was er ook in de oude kern van Eijsden en Gronsveld een fruitveiling. In de omtrek stonden diverse fruitverwerkingsbedrijven, waar bijvoorbeeld stroop werd gemaakt. Tot op de dag van vandaag is de rijke traditie van het ambachtelijk bakken van vlaaien met vers fruit gelukkig niet verloren gegaan.

‘Met Fruit Erop Uit’ biedt u de gelegenheid om bijvoorbeeld wandelend of per fiets erop uit te trekken en te genieten van al het goede dat Eijsden-Margraten te bieden heeft. Een lint van kerkdorpen vormt een fruitroute langs onder meer prachtige hellingbossen, vele fruitgaarden en heuvels, holle wegen, glooiende graanakkers en fraaie dorpsranden, en maakt van Eijsden-Margraten ‘Toscane in Limburg’ met uitzicht op de Maas!

Het concept Met Fruit Erop Uit is verworden tot een kennisplatform en netwerkorganisatie dat zich inzet voor de regio Eijsden-Margraten en haar gebruikers. De samenwerking hierin van een aantal ondernemers heeft geleid tot de oprichting van de coöperatie Met Fruit Erop Uit met als doel dat iedereen kan deelnemen aan en participeren in de projecten en werkgroepen van Met Fruit Erop Uit.

Meer Info? Ga naar www.metfruiteropuit.com of raadpleeg de mobiele APP “Met Fruit Erop Uit”. Een brochure is gratis verkrijgbaar in de hal van het gemeentehuis en bij de VVV-Servicepunten.