Zorgeloos zonnepanelen

De gemeente Eijsden-Margraten wil uiterlijk in 2040 energieneutraal zijn. Maar hoe zorgen we ervoor dat we minder afhankelijk worden van fossiele hulpbronnen? En hoe houden we de energierekening betaalbaar? Via het project Zorgeloos Zonnepanelen kunnen inwoners, verenigingen en bedrijven investeren in duurzame energie.

In het voorjaar van 2016 startten wij met het inmiddels zeer succesvolle project Zorgeloos Zonnepanelen. Een project waarbij het de inwoners mogelijk wordt gemaakt eigenaar te worden van zonnepanelen zonder te investeren. Door zonnepanelen op het dak van uw woning of bedrijfspand te plaatsen kunt u op eenvoudige wijze zelf energie opwekken. U maakt minder energiekosten én levert een positieve bijdrage aan het milieu. Een win-win situatie dus. Veel mensen zien echter op tegen de hoge investeringskosten en de hoeveelheid regelwerk. Als gemeente steken we een helpende hand uit door eigenaren van panden, ondernemers, scholen en verenigingen te helpen met de aanschaf van zonnepanelen. Het project draagt de naam Zorgeloos Zonnepanelen.

Ons aanbod?
Wij bieden u de mogelijkheid om tegen een rente van slechts 1% bij de gemeente een lening af te sluiten. Volta Limburg regelt vervolgens de rest. Zij onderzoeken wat er mogelijk is op uw dak, plaatsen de panelen en dragen 15 jaar lang zorg voor het onderhoud. En u? U ziet uw energiekosten omlaag gaan, ziet de waarde van uw woning of pand omhoog gaan én u kunt met trots uitdragen dat u een belangrijke bijdrage levert aan de verduurzaming van deze gemeente.

Voordelen
•U wordt helemaal ontzorgd. Wij zorgen voor het aanbrengen van de panelen en het beheer en onderhoud daarvan. In opdracht van de gemeente worden deze werkzaamheden door Volta Limburg uitgevoerd. Verder wordt ervoor gezorgd dat u de btw aan het begin van het traject over de totale investeringskosten terugontvangt.
•U gaat met de gemeente een overeenkomst aan, waarin u de zonnepanelen van de gemeente koopt en gedurende 15 jaren maandelijks afbetaalt. U kunt altijd boetevrij vervroegd aflossen. Het enige dat u moet doen, is even contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij om te zorgen dat de panelen verzekerd zijn.
•U betaalt slechts 1% rente over het financieringsbedrag.
•Wij garanderen het functioneren van de zonnepaneleninstallatie gedurende 15 jaar.

Meer weten?
1.Dakcheck - aanmelden zonnepanelen Volta Limburg
2.Checklist indieningsvereisten zonnepanelen (PDF, 139.8 kB) (PDF, 139.8 kB)
3.Voorbeeld overeenkomst van koop en verkoop op afbetaling (PDF, 434.5 kB) (PDF, 434.5 kB)
4.Bijlage 2 overeenkomst van koop en verkoop op afbetaling (PDF, 182.2 kB)(PDF, 182.2 kB)
5.BTW terugvordering

Aanmelden

Interesse? Meld u dan aan via de website van Volta Limburg.

Presentatie Informatieavond 11 en 18 april 2019 (PDF, 7.8 MB)