Eijsden-Margraten & Tiny Forest

Juni 2019
Het is alweer even geleden dat het eerste Tiny Forest in Eijsden is aangelegd.
Inmiddels groeien de bomen goed en wordt het bos veel gebruikt door de leerlingen van de basisscholen.
Lees hier het interview (PDF, 225.3 kB) met Zoë.

Maart 2019

Tiny Forest ’t Klaverblad in Eijsden
Het afgelopen voorjaar hebben meer dan 200 basisschoolleerlingen in Poelveld (Eijsden) het eerste Tiny Forest aangelegd. Wethouders Chris Piatek en Gerry Jacobs zijn enthousiast. “Tiny Forest wordt niet alleen door de jeugd, maar ook door vele andere inwoners omarmt. Daarom zijn wij trots op dit bijzondere project.” Lees meer >>

Februari 2019
Eijsden-Margraten is  geselecteerd als één van de Tiny Forest partnergemeenten van 2019. Sinds maart konden gemeenten zich aanmelden om samen met het IVN (Instituut Voor Natuureducatie), scholen en buurtbewoners drie Tiny Forests aan te leggen. Uit de 37 aanmeldingen zijn 15 gemeenten geselecteerd.

 100 Tiny Forests voor 2021
In 2018 ontving het IVN 1,85 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij voor de aanleg van 100 Tiny Forests. Een Tiny Forest is een inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het minibos is een prettige plek voor dieren en mensen met verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Naast Eijsden-Margraten zijn de andere 14 partnergemeenten: Alkmaar, De Ronde Venen, Den Helder, Dordrecht, Ede, Hoogeveen, Kampen, Leeuwarden, Smallingerland, Tilburg, Tynaarlo, Zaanstad, Roermond en Weert.