Gehandicaptenparkeerplaats

Een privé gehandicaptenparkeerplaats is een parkeerplaats waarbij het kenteken is aangegeven van het voertuig dat op de parkeerplaats mag parkeren. Deze kan, als daar ruimte voor is, vlakbij uw woning worden aangelegd.

Voorwaarden privé gehandicaptenparkeerplaats

U kunt een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen als:

  • u een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders heeft, een zogenaamde “bestuurderskaart”. Heeft u een passagierskaart, dan kunt u geen parkeerplaats aanvragen. Op uw parkeerkaart staat wat voor kaart het is.
  • u geen eigen parkeerplaats bij uw huis heeft
  • er in uw woonomgeving parkeerproblemen zijn

Prijs 2019

Het aanvragen en aanleggen van een algemene gehandicaptenparkeerplaats is gratis. Een aanvraag voor een persoonlijke gehandicaptenparkeerplaats brengt wel kosten met zich mee. Dit is geen vast bedrag. Neem telefonisch contact op voor meer informatie via telefoonnummer 14 043.

Regelen

Regelen
U kunt de gehandicatenparkeerplaats op twee manieren aanvragen:

  • op afspraak bij de publieksbalie van het gemeentehuis
  • Wij werken momenteel aan een electronisch formulier om deze dienst digitaal aan te bieden. Voor nu geldt dat u dit kunt doen via een afspraak of u kunt een formulier opvragen via info@eijsden-margraten.nl.

Wijziging kenteken

Heeft u een andere auto? Dan moet het onderbord, waar u kenteken op staat, worden vervangen. Dit doet de gemeente. Neem dan telefonisch contact op om de wijziging te melden. Het wijzigen van een kenteken is gratis.